Met een opleiding als registeraccountant en ruim tien jaar ervaring als controller in de publieke sector besloot Bart van der Hoorn de overstap naar Enbition te wagen. Nu werkt hij voornamelijk met start-ups en scale-ups, een wereldje met over het algemeen iets meer tempo. En hoe bevalt dat?

“Dat tempo is iets wat ik wel miste aan werken in de publieke sector. Werken met ondernemers geeft toch een heel andere dynamiek. Ik houd wel van die ‘gas erop’-mentaliteit”, vertelt Bart.

Niet te veel routine

Inmiddels heeft Bart tientallen klanten onder zijn beheer. Hij regelt dat de administraties up-to-date lopen, zorgt dat periodieke rapportages juist en volledig zijn, stelt jaarrekeningen op en regelt belastingaangiftes. Bart moet lachen als hij erover vertelt: “Het klinkt misschien raar -gezien mijn werkveld in de accountancy-, maar ik houd dus helemaal niet zo van die routinematige klussen. Ik krijg juist echt energie van zaken voor een nieuwe klant onderzoeken, organiseren en implementeren. Bij Enbition heb ik de ruimte om met mijn klanten mee te groeien en mee te denken, dat houdt het werk voor mij uitdagend”.

Anders dan gemiddeld

Met zijn uitgebreide ervaring, vaste opdrachtgevers en interessante ZZP-salaris in de publieke sector, kun je je afvragen hoe het Enbition is gelukt hem te verleiden naar een ander carrièrepad. Bart licht zijn keuze graag toe: “Enbition is wel echt anders dan een gemiddeld accountancykantoor. We onderscheiden ons bijvoorbeeld door echt gespecialiseerd te zijn in controlling. Als in: we zorgen dat je administratie iedere week up-to-date is, zodat we altijd verschillende aspecten van de bedrijfsvoering kunnen inzien en bijsturen. Hier staan we echt naast de ondernemer en kunnen we hen actueel advies geven, gevraagd of ongevraagd. Dit meedenken in het ondernemerschap om start-ups en scale-ups zo goed mogelijk vooruit te helpen, is wat het werk echt leuk maakt”.

 

 

Secretaris-generaal

Diverse klanten hebben al gebruik gemaakt van de kennis die Bart in huis heeft over het aanvragen van subsidies en het binnenhalen van investeerders. Maar als hij een dag een compleet andere baan zou mogen hebben, zou hij er wat beslissingen doorheen jassen als minister-president of secretaris-generaal van de Verenigde Naties. “Of juist iets met mijn handen doen. Ik ben niet zo’n klusser maar een dag in de buitenlucht met je handen werken zou ook welkom zijn voor de afwisseling”, voegt hij eraan toe.

Workation

Afsluitend vragen we Bart wat hij nog graag zou bereiken in de toekomst: “Binnen het team van Enbition mijn kwaliteiten inzetten zodat we gezamenlijk de klant echt optimaal kunnen bedienen.”. Bart denkt even na en vult dan snel aan: “Ik zou ook graag een aantal jaar in het buitenland wonen! Zuid-Afrika of Zuidoost-Azië bijvoorbeeld. Vorig jaar ben ik met mijn vrouw en twee jonge kinderen een paar maanden in Zuid-Afrika verbleven voor een workation. De kindjes naar school, wij aan het werk en elke minuut vrije tijd was vakantie. Het was fantastisch!”.

 

Lijkt het je leuk om ook bij Enbition te werken? Kijk dan bij onze vacatures