Zelf ondernemen, betrokken zijn bij verschillende ondernemers en hun organisaties verder brengen. Na bijna 20 jaar in dienst bij dezelfde werkgever, hoefde Jerry Rozenbrand niet lang na te denken. Hij sprong in het diepe en ging aan de slag bij Enbition.

“Twintig jaar geleden was Robert degene die mij aannam bij mijn vorige werkgever. Afgelopen jaar kreeg ik van hem een berichtje op LinkedIn, of ik toevallig iemand in mijn netwerk wist die het leuk zou vinden om met Enbition mee te ondernemen.” Het zette Jerry aan het denken. “Ik ben vervolgens met Robert en Tjitze in gesprek gegaan. Ik was zelf iemand die bij Enbition aan de slag wilde!”.

Samen ondernemen

“Met elkaar ondernemen vind ik heel leerzaam. Ik heb veel ervaring in accountancy en control, maar minder met het ondernemen zelf. Van de ondernemerservaring van Tjitze en Robert kan ik veel leren en heb ik in korte tijd al een mooie groei mogen maken. Door deze stap kan ik me ook beter in mijn klanten verplaatsen, ik weet nu beter waar een ondernemer allemaal tegenaan loopt.”

Jerry had in de afgelopen jaren wel vaker gedacht om voor zichzelf te starten, maar zag toch nog wat beren op de weg. Zakelijk, praktisch, financieel, mentaal, er was toch altijd iets wat hem tegenhield. Jerry: “Ik ben van nature best een controlefreak. Een training volgen om mijn onbewust potentieel te bereiken is iets wat mij enorm heeft geholpen. Daardoor heb ik geleerd om in actie te komen. Nu ben ik iemand die zegt: hup, gewoon gaan doen!”.

Geen verrassing

Vroeger op school was Jerry blij met vakken als wiskunde en handelseconomie, dus dat hij in de accountancy is gaan werken is niet heel verrassend. Van werken voor een van de ‘Big Four’ tot opdrachten voor Ministerie van Justitie en Veiligheid, heeft hem een uitgebreide kennis en zeer diverse ervaring opgeleverd in de accountancy. “Nu heb ik leuke en diverse klanten in mijn portfolio en kan ik hen vooruithelpen dankzij deze brede ervaring. Ik vind het opbouwen van een duurzame relatie belangrijk zodat ik bedrijven langdurig kan helpen bij hun doelen en groei”.

 

 

Pionieren

De week begint voor Jerry met een kantoordag, hij stapt het liefst zo vroeg mogelijk de auto in en eet onderweg zijn boterham. Jerry: “Op maandag plannen we alle interne overleggen, omdat iedereen dan aanwezig is. Daarnaast werk ik momenteel op woensdag altijd bij een klant op locatie. De afwisseling tussen locaties en rustig thuiswerken, 1 klant of 4 klanten op een dag helpen, maakt dit werk voor mij erg leuk.”. Wat hij het leukst vindt aan zijn werk? “Het pionieren, nieuwe dingen structureren, orde in de (financiële) chaos scheppen is wat ik het liefst doe. Dit kan alleen door eerst zelf met je voeten in de klei te staan, bij het begin beginnen en alle administratieve taken uitvoeren. Dan krijg je het snelst inzicht en zie je waar verbeteringen mogelijk zijn!”.

Lijkt het je leuk om ook bij Enbition te werken? Kijk dan bij onze vacatures